zaterdag 25 augustus 2007

-=9=- Vakantie 2007 - Zwitserland - Graubunden - Savognin

Vrijdag 24 augustus 2007

Vandaag werden we wakker met een stralend blauwe lucht en wat lichte sluierbewolking. We mochten zowaar eerst uitslapen. Om 10.00uur verzamelden wij voor de nodige inkopen voor het weekend.Na een kop koffie stapten we naar de bushalte. Vandaag zouden we voor de eerste keer onze ferienpas gebruiken. Om 11.45uur vetrokken we naar Chur, de oudste plaats van Zwitserland en de hoofdstad van Graubunden. Het was een mooie tocht langs Tiefencastel en Lenzerheide, een mooie wintersportplaats op 1476m hoog.

Na de aankomst in Chur hebben we een rustig plekje opgezocht voor onze picknick. Daarna konden we shoppen op z’n hollands; kijken maar niets kopen. Behalve een echt Italiaans ijsje, waar we niet voorbij konden lopen. Ome Rien trakteerde ons; het smaakte naar meer…………Chur is een gezellige oude stad met winkelstraatjes, fonteinen en mooie oude kerken.

Om 16.00uur vertrok de trein weer voor de terugweg naar Tiefencastel, en daarna de bus naar Savignon.

Terug in ons konden we nog lekker op het balkon zitten en de jeugd is nog wezen zwemmen in het meer. Het water was ijskoud…………

's avonds werd er geborreld bij Ton en Annemiek.

Op naar morgen naar de bekende route met de Bernini Express naar Tirano(Italië).

bericht geschreven door Annemiek

3 opmerkingen:

Trudy zei

Kijk een nieuwe schrijfster vandaag. Erg leuk geschreven Annemiek. Ik ben benieuwd naar jullie treinreis van morgen. ps. Niet teveel van die lekkere zwitserse chips eten he. hahahahah See ya

Anoniem zei

Hallo,

Ik zit met een paar vragen en doe dat even via deze manier, mijn excuses als dit niet de meest gepaste manier is.
Ik ben hier verzeild geraakt, nadat ik op zoek was naar bezienswaardigheden in Graubunden, in de buurt van chur en tiefencastel. En jullie hebben me al erg goed geholpen met jullie leuke blog, maar ik heb nog enkele praktische vragen.
Jullie spreken over een ferienpas (als ik het goed heb) wat is dit precies en hoe kom je eraan?
En als jullie die stoeltjesliften gebruikten om bergwandelingen te maken, hebben jullie dan iedere keer individueel daarvoor moeten betalen of bestaat daar een soort pas voor en is dat misschien die ferienpas?

(ik hoop dat jullie op deze reactie gewoon kunnen reageren en anders geef ik graag eens mijn emailadres door)

dank bij voorbaat,

Jennifer

FerienGrüppeGrün zei

Hallo Jennifer

Leuk dat je onze blog hebt gevonden, en gelezen en vooral dat je er nog wat aan heb ook.

Voor de regio graubunden heb ik vooral de volgende pagina gebruikt om uitstapjes te vinden en evt. wandelingen:

http://www.myswissalps.com/graubunden/graubunden-transportation.asp?lang=DU

Daar moet je wel wat kunnen vinden, en over de ferien pass er bestaat er 1 speciaal voor de regio graubunden, op de volgende pagina staan de details van die pass met wat er wel en niet onder valt en wat de kosten zijn:

http://www.myswissalps.com/ferienpassgr.asp?lang=DU

zo'n kaart kun je het beste kopen bij de plaatselijke vvv die kunnen desnoods ook nog plaatselijk informatie en tips geven.

Met behulp van deze pagina's moet je al een heel eind kunnen komen, mocht je nog meer vragen hebben dan hoor ik het wel!

Mocht je ons dit jaar nog willen volgen we gaan zaterdag op weg naar wallis, en zullen op de volgende pagina weer een blog bijhouden:

http://www.trudyopreis.nl/blog/blog2.php

Linkjes gewoon even kopieeren en plakken!

Veel succes verder, en alvast een fijne vakantie!
Groetjes Ewout