donderdag 16 augustus 2007

-=2=- Vakantie 2007 - Zwitserland - Graubunden - Savognin

Aanst. zaterdag(18-08-'07) is het zover dan vertrekken we naar het dorpje Savognin dat ligt op een hoogte van ca. 1173 meter, en ligt tussen St. Moritz en Chur.
Savognin ligt in het uitgestrekte hooggelegen dal van het Surses (Oberhalbstein) tussen Tiefencastel en Julier- en Septimerpas. Het indrukwekkende landschap met ruige bergketens, steile ravijnen en heuvelachtige bergweiden viel de bekende schilder Giovanni Segantini - die van 1886 tot 1894 in het Surses verbleef - al op. Het weinig prikkelende klimaat van het Surses met een sterke zuidelijke invloed onderscheidt zich door droogte en veel zonnige dagen.

Het dorp Savognin met z'n middeleeuwse brug en de drie kerktorens is dankzij de altijd open Julierpas het hele jaar bereikbaar. Bij de bestemming Savognin hoort ook het naburige vakantieoord Bivio op de Julierpasweg.

Het eerder rustige vakantieoord Savognin heeft een bijzonder breed aanbod vakantieappartementen en is onderscheiden met kwaliteitskenmerk «Gezinnen welkom». Acht kinderspeelplaatsen zijn uitdrukking van deze voor de kinderen gedane inspanningen.

In de zomer lokt 200 kilometer aan wandelpaden. Ook mountainbikers vinden in het Surses voldoende routes, daaronder speciaal gemarkeerde trajecten. Onderweg nodigen zwemmeren als het Lai Barnagn tot een duik uit. Wie dapper genoeg is kan de klettersteig de Piz Mitgel op uitproberen. Een bijzonder wandelparadijs is het «Parc Ela» met een oppervlak van 600 vierkante kilometer, 10 thematische paden, meerdaagse tochten en rond 50 thematische wandelingen onder begeleiding voor het pas in het leven geroepen regionale park.

Dit was het weer even voor vandaag, morgen of zaterdag meer info over de verblijfplaats


Dit bericht is geschreven door Ewout Groen.

1 opmerking:

Trudy zei

Hey FerienGrüppe Grün, zonder mij op vakantie, snik snik. Nou geniet ervan zou ik zeggen! Hopelijk een beetje goed weer. En geen onweer, want ik ben er nu niet bij. Ik ga jullie volgen! have fun
See ya
greettzz Truus Tornado