maandag 20 augustus 2007

-=4=- Vakantie 2007 - Zwitserland - Graubunden - Savognin

En nu naar de 2e dag. Werkelijk in aanvang een rustdag. De klokken worden hier vroeg geluid. Maar na een lange reisdag op de afgelopen zaterdag, waren er maar een paar van ons die hier kort wakker van werden, om vervolgens nog eens om te draaien. Doch omstreeks een 10.00 uur waren de meesten van ons wakker. Naar buiten gekeken als eerste en het weer zag er zeker niet slecht uit. Met zijn allen een bakkie gedronken met een reuze plak koek bij Tinie en uiteraard de plannen voor de dag opgemaakt. Rond de klok van 2 uur zijn wij aan het wandelen geslagen. De schreden gezet richting Riom.

Al met al op gelijke hoogte gebleven en door een door ons gelijk herkend Zwitsers landschap met elkaar opgelopen naar de Romaanse kerk in Riom. Dat dachten wij tenminste. In het dorp Riom liepen wij uiteraard gelijk naar de van veraf kenmerkende bouwsel. Rood-bruin van kleur en opgebouwd middels grote en wat kleinere bergstenen met dikke lemenvoegsel. De bouw was typisch romaans en daarbij had het langgerekte gedeelte aan de kop een toren. In de zijgevel was een ijzerentrap gesitueerd die natuurlijk beklommen werd. Wat onze Naomi allemaal met haar voet in het grind schreef werd van hoge afstand heel duidelijk; s, u, k, k, e, l……. Duidelijk was voor ons dat springen in de plassen in ieder geval vliegende druppels oplevert.


Stonden wij net even met elkaar een snoepje te verteren, reed er een man met auto het terrein op. Deze man gaf ons de gelegenheid om even binnen te kijken. Het was dus GEEN kerk, maar een burgt. De burgt Riom. Inderdaad uit de romaanse periode dus ongeveer een 8 eeuwen oud. Ruim dertig jaar geleden was het een bouwval, toen heeft men er provisorisch een dak op gezet en ruim een jaar geleden heeft men de binnenruimte omgebouwd tot een theater. Het was de moeite waard om even binnen te kijken. De wandeling werd vervolgd door het dorpscentrum, waar uiteraard op het dorpsplein de fontein op mogelijkheden en onmogelijkheden werd uitgetest.

De plaatselijke kerk even bekeken en op de plakkaten van het stadhuis de waarschuwingen ter harte genomen voor het geval wij een beer zouden tegen komen. GA PLAT LIGGEN op de grond in het onwaarschijnlijke geval dat de beer aanvalt en hou jezelf dood….


Met minder zorgeloze gevoelens verlieten wij het dorp om richting Savognin te lopen. Je weet immers niet wat je tegen komt. Een vervolg op een mooie wandeling door de Zwitserse alpenweiden. Ruiken en kijken, een lust voor een ieder.


De tijd ging snel en in de avond hebben wij geraden hoeveel kilometer wij hebben gelopen, bijna 6 kilometer. Door de wandeling hebben wij een goede indruk gekregen van de mooie omgeving en hebben wij tevens voorzichting onze kuiten opgewarmd. Natuurlijk moesten in de avond de ervaringen,onder het genot van een borrel bij fam. Slingerland 2 (Huid en Arja), van de eerste dag uitgewisseld en geëvalueerd worden. Kaapse pracht aan de vooravond van een goede nacht. owt moon.

Update: Foto's bij het bericht geplaatst

Kaartje van de wandeling die we gemaakt hebben!

Dit bericht is geschreven door Ton Slingerland.

1 opmerking:

Trudy zei

Hé FerienGrüppeGrün,
Ton z'n schrijfkunsten zijn ook heerlijk om te lezen. Dat vraagt naar meer.....Wie volgt zou ik zeggen? ;-)

Ook erg leuk om de eerste foto's te zien. Het ziet er allemaal erg mooi uit. Ben wel benieuwd hoe het er van binnen uitziet. En die burcht waar Ton over schreef.

Morgen gaat voor mij het harde leven alweer beginnen en wordt ik weer verwacht op de BSO. ;-)
Ik blijf jullie volgen greettzzz Truus en de katten