woensdag 29 augustus 2007

-=13=- Vakantie 2007 - Zwitserland - Graubunden - Savognin

Dinsdag, 28 augustus ’07

In een vakantie doe je eigenlijk alles wat je thuis niet doet, en op een of andere manier is het nog vermoeiend ook. Dus hedenmorgen eerst maar eens uitgeslapen en de spullen gepakt voor een nieuwe dagreis. Het brood werd –zoals iedere morgen- weer tijdig bezorgd, maar deze keer ook met de mededeling dat de reis een uur later aan zou vangen vanwege iets mindere weersomstandigheden. Nu dat liet de pret niet drukken en vervolgens togen wij richting Tiefenkastel met de Postbus. Opletten, want als je niet precies bij het bord van de bushalte staat, rijdt hij gewoon door. In Tiefenkastel op de trein richting Chur. Geen onplezierige reis. Opnieuw genoten van het Zwitserse landschap. In Chur op de trein richting Arosa. Hoe ze het doen in Zwitserland weten wij niet, maar je hebt precies een paar minuten de tijd om over te stappen en dan gaan we weer. Dwars door de stad Chur, gewoon over de rijbaan. En dat leverde mooi taferelen op. Automobilisten die hier goed mee weten om te gaan en zij die dat niet weten… Buiten de stad begon de trein aan een honderden meters hoge klim. Ruim 1200 meter omhoog. Over een heel mooi traject dat kan concurreren met de Bernina. Stralend weer bij een stralende tocht.


In de trein werd fors gebikt.In Arosa werd onmiddellijk de berglift opgezocht en op naar een verder vervolg op ruim 2600 meter. Aldaar zat het weer niet mee.Een aantal waren begonnen aan een tocht, maar moesten helaas vanwege het weer afbreken en zijn terug gekomen. Dat werd in die zin beloond door een mooie ontmoeting met Reintje Vos. Uiteraard is Rein vastgelegd op de gevoelige plaat.

Arosa bleef vanaf dat moment in de regen en helaas konden wij verder weinig genieten van de plaats zelf. In de trein was een speciale wagon gereserveerd voor de Ferien Gruppe Grun, met ronde banken. De reis werd in omgekeerde volgorde afgelegd richting Chur en leverde vanuit de ramen veel jolijt op (in wissel werking met de bewoners van Chur en de automobilisten). Het duurde even voordat wij thuis waren en het werd derhalve een lange dag. Natuurlijk moest er geëvalueerd worden, alsmede moesten de plannen gesmeed worden voor de volgende dag. Dit alles onder het genot van enige spiritualiën bij Rien en Tinie. Gute nacht Freunden….Met dank aan Ton Slingerland!

1 opmerking:

Anoniem zei

heey vakantie gangers

pokpokpok sneeuw????? in de zomer vakantie
hahahaha nou ik zie weer mooie verhalen en prachtige foto,s (allemaal uit het handje hoorde ik net)
ziet er goed uit
wel het vosje met rust laten hoor anders wordt hij te mak

veel pezier nog daar.

groetjes uit afval naast de rijn