vrijdag 31 augustus 2007

-=15=- Vakantie 2007 - Zwitserland - Graubunden - Savognin

Donderdag 30 augustus 2007


Na een nacht vol onweer en regen werden we wakker(de ene iets later dan de ander) in grauw grijs weer, helaas klopte dit met de voorspellingen.

Met een goed gevulde maag gingen we uiteindelijk om 12:55 uur met de auto van huis richting Tiefencastel bahnhof. Want een dag thuis zitten zonder iets te ondernemen past niet in het vakantieplaatje van “Ferien Grüppe Grün”.

Om kwart over 1 werd er op de trein gestapt richting Chur, waarna er op het station van Reichenau na een kwartiertje wachten werd over gestapt op de trein richting Brig en Zermatt. Naar Zermatt zouden de meesten wel willen(i.v.m. mooi herinneringen van 8 jaar geleden) maar dat is een beetje te ver hiervandaan, namelijk een treinreisje van een uurtje of 7 enkele reis. Dus werd er na een klein half uur, omstreeks half 3, uitgestapt in Ilanz. Deze rit was door ons uitgekozen omdat je dan een half uur door de rheinschlucht slingert. En aangezien we daar al een keer met de auto geweest waren trok dit toch wel erg aan, ze noemen het daar niet voor niets de “Grand Canyon” van Zwitserland.

In Ilanz hadden we een klein uur de tijd om rond te neuzen, ook werd nog even het hoognodige gehaald bij de buurtsuper. Om 15:24 uur werden de “Rhätische bahnen” weer aangedaan voor de terugreis naar Reichenau. Daar was het weer een kwartiertje wachten voor de trein richting St. Moritz zodat we in Tiefencastel weer konden uitstappen. Echter liep dit even anders want we pakten een trein die 2 minuten eerder was en gingen we dus plomp verloren dezelfde weg terug de rheinschlucht in, al met al kwamen we een uur later thuis dan gepland, maar ja dan denken wij maar zo “Geen Stress, Denk Aan Pinguïns” ’t is tenslotte vakantie.

De avond werd gevuld met een borrel en een lach bij Slingerland 1(Tony & Annie) afgewisseld met een spelletje UNO. Door de jeugd werd de avond afgesloten met het vaste ritueel op RTL 4 “Jouw vrouw/Mijn vrouw”.

Slaap lekker iedereen en tot morgen(helaas alweer de laatste dag in het mooie Surses van Kanton Graubunden.

Met dank aan Ewout Groen!


PS. De verslagen van vrijdag en zaterdag komen zaterdag op de blog vanuit Nederland ivm. inleveren van internet spullen en terugreis!

1 opmerking:

Trudy zei

FeriënGrüppeGrün, ik heb genoten van jullie verslagen. Zo was ik er (op afstand) toch een beetje bij. Goede reis en tot snel.