zondag 2 september 2007

-=16=- Vakantie 2007 - Zwitserland - Graubunden - Savognin

Vrijdag 31 augustus 2007

Vandaag de laatste dag in ons vakantiedorpje Savognin, eerst werd er eens goed uitgeslapen en vers brood gehaald bij de plaatselijke bakker. Na een goed ontbijt werden de laatste benodigdheden gehaald bij de buurtsuper.

Aangezien het weer er goed uitzag voor deze dag werd er besloten om na een stevige bak koffie nog een keer de bergbanen van savognin te betreden voor een laatste wandeling. Doordat het tegen de lunchpauze liep van de bergbaanmedewerkers gingen we versneld omhoog.

Na kort overleg werd er besloten om vanaf het op 2112 m gelegen bergstation te voet af te dalen naar het middenstation op 1600 m.


Voor deze wandeling volgden we in het begin een alpenbloemenroute die daarna overging in een "normaal" bergpad. Tussendoor werd bij een bergmeertje de lunch naar binnen gemetseld. Na een uitgebreide pauze werden de veters weer gestrikt en vervolgden we onze weg.


omstreeks kwart over 2 kwamen we aan bij het middenstation hier werd door bijna iedereen besloten om de makkelijkste weg terug te nemen (met de lift dus), Alleen de 2 die hards Huib & Arja zijn het laatste stuk ook nog gaan lopen.

Bij terugkomst in het Surses Alpin werd er wat gedronken en begon het pakken van de koffers & tassen. Na het dinner werden de auto's geladen en klaargemaakt voor het vertrek van de volgende ochtend.

De avond werd gevuld met borrelen in huizen Groen, de flessen moesten tenslotte leeg. Na herrinneringen en een speech van Ton werd de avond afgesloten en ging iedereen tevree naar bed.

Tot over een paar uurtjes, Grüßt Allen

"Ferien Grüppe Grün"

Met dank aan Tinie & Ewout Groen.

Geen opmerkingen: